Last visit was: It is currently 02/10/2014, 13:28


All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Webcam not working
PostPosted: 21/02/2010, 17:32 
Newbie
Newbie

Joined: 21/02/2010, 17:25
Posts: 2
Hi guys,
i have a problem with my Samsung NC10. I Installed Xubuntu 9.10 and nearly everything worked great except the webcam.
wen i try luvcview to test it i get:
Code:
luvcview 0.2.4

SDL information:
  Video driver: x11
  A window manager is available
Device information:
  Device path:  /dev/video0
Stream settings:
  Frame format: YUYV (MJPG is not supported by device)
  Frame size:   352x288 (requested size 640x480 is not supported by device)
  Frame rate:   5/1 fps (requested frame rate 30 fps is not supported by device)

the webcam window opens but it's all black. also in Skype and cheese it doesn't work.
Can someone help? Thanks in advance!

Other infos:
uname -a:
Code:
Linux crunchbang 2.6.31-19-generic #57~ppa6~loms~karmic-Ubuntu SMP Fri Feb 19 21:50:58 UTC 2010 i686 GNU/Linux

lsusb:
Code:
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 002: ID 0a5c:2101 Broadcom Corp. A-Link BlueUsbA2 Bluetooth
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 057: ID 0ac8:c326 Z-Star Microelectronics Corp.
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Webcam not working
PostPosted: 23/02/2010, 18:05 
Administrator
Administrator
User avatar

Joined: 12/02/2009, 18:08
Posts: 1377
Location: Italy
Just tried 'luvcview' on my NC10, this is the output:
Code:
luvcview 0.2.4

SDL information:
  Video driver: x11
  A window manager is available
Device information:
  Device path:  /dev/video0
Stream settings:
  Frame format: YUYV (MJPG is not supported by device)
  Frame size:   640x480
  Frame rate:   30 fps
and everything works as expected.
Please use these commands to check if the 'uvcvideo' module is loaded with non-default options:
Code:
cat /sys/module/uvcvideo/parameters/quirks
cat /sys/module/uvcvideo/parameters/nodrop
cat /sys/module/uvcvideo/parameters/trace
If the output of the 3 commands is '0', you are using the defaults options (they work for me).
If this is the case, it's likely to be an hardware problem of your webcam.

_________________
Please consider a little donation to keep the 'Linux On My Samsung' project up and running. Thank you!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Webcam not working
PostPosted: 25/02/2010, 22:44 
Newbie
Newbie

Joined: 21/02/2010, 17:25
Posts: 2
yes the output of all 3 is 0
seems to be the hardware :'(
thanks for your help!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net & kodeki