Last visit was: It is currently 23/11/2014, 14:18


All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: [nc 10] WebCam issues
PostPosted: 04/03/2009, 8:36 
Newbie
Newbie

Joined: 17/02/2009, 10:11
Posts: 29
Still picture shooting works fine using:
Cheese
Luvcview
wxCam

But for me, video only works using wxCam:
Cheese starts, but crashes afted few frames.
Luvcview fails recording video (mjpeg error reported).
wxCam works for 640*480 resolution including audio from headset mic.

Strange enough: Others have reported working wideos using Cheese and Luvcview.
More than 640*480 causes frame losses and a choppy video, when using wxCam.

Ekiga seems to work, but can not make records?

redu


Top
 Profile  
 
 Post subject: RE: [nc 10] WebCam issues
PostPosted: 04/03/2009, 11:58 
Administrator
Administrator
User avatar

Joined: 12/02/2009, 18:08
Posts: 1377
Location: Italy
I've only tried Cheese and it works nice for me :)
When I record a video, the initial frames are choppy, then it starts to work good.

_________________
Please consider a little donation to keep the 'Linux On My Samsung' project up and running. Thank you!


Last edited by voRia on 04/03/2009, 13:20, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: RE: [nc 10] WebCam issues
PostPosted: 04/03/2009, 21:35 
Newbie
Newbie

Joined: 16/02/2009, 22:34
Posts: 14
I also have Cheese. I had only used it for capturing stills so I quickly ran a test.
Only resolutions below 640*480 worked fine for me.
The first 20sec under 352x288 were not usable but then started recording nicely. I had firefox running with a heavy web page and another application in the background so that might have cause some sluggishness.
I guess if everything is closed 640*480 will be also usable. The max resolution I am afraid may require too much processing power (or is this GPU dependent too?).
The web-cam works perfectly with skype and this is what I use it primarily for. Bottom line I am happy with it :)
perhaps a benchmark test under windows will reveal whether this is OS or hardware driven problem.


Top
 Profile  
 
 Post subject: RE: [nc 10] WebCam issues
PostPosted: 04/03/2009, 21:58 
Newbie
Newbie

Joined: 17/02/2009, 10:11
Posts: 29
'zinaf' pid='222' dateline='1236198936' wrote:
I also have Cheese. I had only used it for capturing stills so I quickly ran a test.
Only resolutions below 640*480 worked fine for me.
The first 20sec under 352x288 were not usable but then started recording nicely. I had firefox running with a heavy web page and another application in the background so that might have cause some sluggishness.
I guess if everything is closed 640*480 will be also usable. The max resolution I am afraid may require too much processing power (or is this GPU dependent too?).
The web-cam works perfectly with skype and this is what I use it primarily for. Bottom line I am happy with it :)
perhaps a benchmark test under windows will reveal whether this is OS or hardware driven problem.


Exactly! Cheese works video for 320*240, but fails with 640*480.
Instead wxCam works well video for 640*480!

What about Luvcview? No video reording in my machine.

redu


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net & kodeki